Sass Jordan live

image

Foto: Erwin Jonkman Fotografie

In 1994 was het nummer “High road easy” vaak op de radio te horen. Eerst dacht ik dat Tina Turner een ruigere weg was ingeslagen, maar al gauw bleek het om de nieuwe plaat van de Canadese Sass Jordan te gaan. Met haar rauwe stem en straffe rocknummers wist ze mij in te pakken. Ik draaide haar album “Rats” helemaal grijs en kocht ook de populaire voorganger “Racine”. Helaas lukte het haar niet om het succes vast te houden en kwam ze een beetje in de vergetelheid terecht. In Nederland althans. In haar thuisland scoorde ze af en toe nog wat hits en tot op heden maakt ze platen.

Toen ik in een huis-aan-huis krant las dat ze een clubtour ging houden in Nederland, bestelde ik gelijk twee kaartjes voor het optreden in Drachten. Het mooie was dat dit ’s middags gehouden werd, volgens Sass ‘The best time for a show, ever!’

Ze maakte mijn hooggespannen verwachtingen waar: een lekkere set met veel nummers van de voorgenoemde albums. Ze was goed bij stem en had een uitbundige, maar gelijk ook beheerste podiumpresentatie. De band speelde hecht en maakte af en toe een geintje tussendoor. Tijdens een gitaarduel tussen beide gitaristen verliet Sass even het podium, zodat de aandacht volledig op haar band gericht kon worden.

Ze sloot af met “So hard”, één van haar eerste nummers. Ik heb genoten! Ik heb bij optredens geen zin om de hele tijd met een camera in mijn hand te staan, maar heb toch nog een filmpje van 8 minuten weten te produceren: