Mijn ouders R.I.P.

Ik en mijn ouders tijdens de opnames van de wetenschapsquiz in 2006. Foto door Theo Jurriens.

Het grootste verdriet in mijn leven tot nu toe is het vroegtijdige overlijden van mijn ouders. Ik had met beide een goede band en verliet mede daarom pas op 32-jarige leeftijd het ouderlijke huis. Op mijn 35e waren ze allebei al overleden.

Mijn moeder Grietje Poppen-Koerts had groene vingers, was Stonesfan, boekenliefhebber en heel sociaal. Zij was jarenlang als vrijwilligster werkzaam in de bibliotheek in Westerlee, werkte elke dag met plezier in onze tuin en had een luisterend oor voor een ieder die dat nodig had. Ze overleed in 2008 aan de gevolgen van darmkanker op 55-jarige leeftijd.

Mijn vader Jibbo Henderikus Poppen was journalist, zanger in een gemengd koor en bekleedde diverse functies in kerkelijke organisaties. Hij had een brede interesse in zo ongeveer alles en was welbespraakt en zeer energiek. Hij kon mensen op een briljante manier imiteren. Hij overleed in 2010 aan de gevolgen van longkanker op 60-jarige leeftijd.

Ik mis ze. Maar het leven gaat door. De herinneringen blijven. We hadden het mooi samen.