Muziek

Met lerares Alide Traast tijdens een voorspeelavond in 1985.
Spelen op mijn “Arthur Day” piano (1993).

Na 2 jaar Algemene Muzikale Vorming koos ik ervoor om piano te leren spelen. Ik kreeg les van Alide Traast, waar ik het vanaf dag één heel goed mee kon vinden. Zij was een geduldige lerares die mij niet alleen de juiste noten leerde spelen, maar mij ook bijbracht hoe je met je spel een gevoel of emotie kunt overbrengen. Ik kreeg les uit boeken van de componisten Walter Carroll, Burgmüller, Béla Bartók en Beethoven.

Geïnspireerd door mijn idool Elton John begon ik eind jaren tachtig zelf muziek te schrijven.
Na het trieste overlijden van Alide in 1992 begon ik het plezier in het volgen van pianolessen te verliezen. Ik richtte mij meer en meer op het componeren van eigen nummers en nam dit met behulp van een keyboard en simpele opname-apparatuur op.

Dusc
Ik 1996 ging ik in de Scheemder band Dusc spelen. Samen met Gerben Feikens, Jeroen Bos en Gert Haan maakte ik 3 CD’s en traden we op in kroegen en buurthuizen. Ons repertoire bestond in eerste instantie uit eigen werk; rond de eeuwwisseling stapten we over op covers en veranderden we van een ‘doomy’ rockband in een rock & roll/bluesrockband.
Gert stopte in 2004 en Harm-Jacob Dusseljee nam de drumstokken van hem over. Ik stapte in 2005 uit de band. Dusc live in Winschoten

v.l.n.r. Jeroen Bos (gitaar), ik, Gerben Feikens (bas, zang) en Gert Haan (drums) als Dusc in 1997.

Mike Cubrik
Van 2000 t/m 2002 vormde ik met Jan Kuipers het muzikale duo Mike Cubrik. We maakten 2 CD’s en speelden licht experimentele popmuziek met een rock-randje.

In 2017 en 2018 maakte Mike Cubrik een comeback met de nummers Falling and crawling en Magic carpet ride.

ik en Jan Kuipers als Mike Cubrik in 2001
Live in Veendam, 2013

Solo
Sinds 2000 heb ik vijftien solo-CD’s gemaakt, allen in eigen beheer.

Muziekbegeleider voor mensen met een verstandelijke beperking
Van 2010 t/m 2018 werkte ik als muziekvrijwilliger bij de Novo.

Muzikale helden/heldinnen
Elton John, Joe Jackson, Paul Simon, Ben Folds, Billy Joel, Joni Mitchell, Bram Vermeulen, Van Morrison, Jamie Cullum, Harry Nilsson, Cat Stevens.
Ik houd ook veel van latin, jazz, reggae, ska, soul, klassiek (o.a. Satie, Beethoven en Grieg).

Muziekjes luisteren? Luister dan hier.