Michels muziek

Met lerares Alide Traast tijdens een voorspeelavond in 1985.
Spelen op mijn “Arthur Day” piano (1993).

Na 2 jaar Algemene Muzikale Vorming koos ik ervoor om piano te leren spelen. Ik kreeg les van Alide Traast, waar ik het vanaf dag één heel goed mee kon vinden. Zij was een geduldige lerares die mij niet alleen de juiste noten leerde spelen, maar mij ook bijbracht hoe je met je spel een gevoel of emotie kunt overbrengen. Ik kreeg les uit boeken van de componisten Walter Carroll, Burgmüller, Béla Bartók en Beethoven.

Geïnspireerd door mijn idool Elton John begon ik eind jaren tachtig zelf muziek te schrijven.
Na het trieste overlijden van Alide in 1992 begon ik het plezier in het volgen van pianolessen te verliezen. Ik richtte mij meer en meer op het componeren van eigen nummers en nam dit met behulp van een keyboard en simpele opname-apparatuur op.

v.l.n.r. Jeroen Bos (gitaar), ik, Gerben Feikens (bas, zang) en Gert Haan (drums) als Dusc in 1997.

Dusc
Ik 1996 ging ik in de Scheemder band Dusc spelen. Samen met Gerben Feikens, Jeroen Bos en Gert Haan maakte ik 3 CD’s en traden we op in kroegen en buurthuizen. Ons repertoire bestond in eerste instantie uit eigen werk; rond de eeuwwisseling stapten we over op covers en veranderden we van een ‘doomy’ rockband in een rock & roll/bluesrockband.
Gert stopte in 2004 en Harm-Jacob Dusseljee nam de drumstokken van hem over. Ik stapte in 2005 uit de band. Dusc live in Winschoten

ik en Jan Kuipers als Mike Cubrik in 2001

Mike Cubrik
Van 2000 t/m 2002 vormde ik met Jan Kuipers het muzikale duo Mike Cubrik. We maakten 2 CD’s en speelden licht experimentele popmuziek met een rock-randje.

In 2017 maakte Mike Cubrik een comeback met de single Falling and crawling.

Solo
Sinds 2000 heb ik vijftien solo-CD’s gemaakt, allen in eigen beheer.

Vanaf 2010 werk ik (vrijwillig) als muziekbegeleider bij de Novo.

v.l.n.r. Reuly Leeuwis (zang), Sascha Grofsmid (zang), Ger Steenwijk (gitaar), ik en Bryan Koppe (bas). Drummer Alex Engbrenghof ontbreekt op de foto.

Naamloze band
Vanaf 2016 speel ik in een lokale band uit Veendam, een naam hebben we nog niet. We spelen puur voor het plezier en treden niet op. Voornamelijk covers van o.a. K’s Choice, Queen en The Corrs.