Forest of the future

Vriend Jan Kuipers vroeg of hij mijn harddisc-recorder kon lenen. Hij wilde graag wat opnames maken met zijn vader. Ik had met dit apparaat ondertussen al vijf albums achter elkaar gemaakt en zag dit als een kans om iets nieuws te proberen. Een instrumentaal album met sonate-achtige pianonummers die ik rechtstreeks op Mini-Disc zou opnemen. De deels geïmproviseerde nummers bevonden zich in het schemergebied tussen klassiek en pop. Het was fijn om eens geen teksten te schrijven, niet te zingen, maar me weer uitsluitend te concentreren op mijn pianospel. Waarmee het ook allemaal begonnen was.

De nummers afzonderlijk bespreken is niet echt nodig. Je zou ze kunnen zien als hoofdstukken van een boek. Met de aantekening dat ik track 9 componeerde in 1995 en track 12 in 1996. Track 3 en 8 werden op de crematie van mijn opa gedraaid.